Loading...
ZWANGERSCHAPSGYM 2021-07-07T13:40:09+02:00

ZWANGERSCHAPSGYM

Dat bewegen goed voor u is, is bekend.

Dit geldt zeker ook voor zwangere vrouwen. Op verantwoorde wijze werken aan uw algehele gezondheid en met specifieke aandacht voor uw bekken en bekkenbodem is dan ook belangrijk. Immers uw bekken en bekkenbodem worden tijdens de zwangerschap en bevalling bovenmatig belast. Door op verantwoorde wijze in beweging te blijven tijdens uw zwangerschap en na de bevalling kunt u vervelende klachten verminderen, mogelijk voorkomen en uw herstel bevorderen.

Ik adviseer daarom de zwangere vrouwen in mijn praktijk de zwangerschapsbegeleiding bij Mamaenco . U kunt hier de cursussen ‘Zwanger & Fit’ en ‘Mama & Fit’ volgen. Voor informatie zie www.zwangerschapsgymbavel.nl en www.mamaenco.nl

Bezoek onze facebook pagina Blogger website

Zwanger & Fit

Met ‘Zwanger & Fit’ wordt u op een sportieve manier voorbereid op de bevalling. Iedere les staat in het teken van actief bewegen, op uw eigen niveau en rekeninghoudend met uw belastbaarheid. Ook wordt iedere les een thema besproken, zoals ademhaling, weeën, persen, enz.

Mama & Fit

‘Mama & Fit’ gaat over het herstellen na de bevalling, u werkt onder meer aan het versterken van de spieren rondom het bekken.

Tijdens een van deze lessen geef ik (geregistreerd bekkenfysiotherapeut Marlou Crolla-Cremers) uitleg over en gerichte oefeningen voor uw bekken en bekkenbodem. Deze oefeningen kunt u blijven doen, ook nadat u ontzwangerd bent en ter voorkoming van klachten op latere leeftijd. De oefeningen zijn gericht op het voorkomen van klachten, zoals urine verlies, moeite met winden ophouden, verzakkingen, bekken en lage rugklachten, enz.

Indien u persoonlijk onderzoek, advies en therapie nodig heeft, maken we een afspraak in mijn bekkenfysiotherapiepraktijk in Bavel.