Loading...
Bekken Fysiotherapie Crolla-Cremers 2024-07-02T16:35:52+02:00

BEKKENFYSIOTHERAPIEPRAKTIJK CROLLA-CREMERS

De praktijk heeft zomer sluiting van maandag 8 juli tot maandag 29 juli. Gedurende die tijd worden online aanmeldingen niet verwerkt. Wel is de praktijk telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak of het verzetten van een afspraak, van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. Tel. nr: 0643469524, Fijne zomertijd. Maandag 29 juli sta ik weer voor u klaar, Vriendelijke groet Marlou Crolla-Cremers

Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van klachten in het gehele bekken- en bekkenbodemgebied. Deze klachten kunnen variƫren van incontinentie, plasklachten en obstipatie tot verzakkingen, sexuele problemen en zwangerschapsgerelateerde bekken- en lage rugklachten en bekkeninstabiliteit.

De bekkenbodemklachten zijn klachten die bij mannen, vrouwen, kinderen en ouderen kunnen voorkomen. Klachten in bekken en rug kunnen tijdens of na de zwangerschap bestaan.
In veel gevallen zijn de klachten een gevolg van het niet goed functioneren van de (bekken)bodemspieren of van verkeerde gewoontes.
De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de spier weer te voelen, te versterken/ stabiliseren of juist indien nodig te ontspannen en geeft adviezen over het dagelijkse leven.

DE BEHANDELING

Tijdens het eerste consult wordt er allereerst uitgebreid geluisterd naar uw klachten. Er worden vragen gesteld om nog beter achter uw klachten te komen. Daarna wordt er onderzoek verricht. Omdat de spier die plassen en ontlasten regelt inwendig ligt, kan een inwendig onderzoek nodig zijn om te voelen wat uw spier kan. U krijgt uitleg over uw klachten in relatie tot de gevonden bekkenbodemspierfunctie. Er wordt u verteld wat normaal is en u krijgt adviezen voor het dagelijks leven, waardoor uw klachten direct al minder kunnen worden. Om de spierfunctie te verbeteren krijgt u oefeningen die u thuis kunt doen. Soms is het wenselijk de functie van de bekkenbodemspier sneller te verbeteren met behulp van apparatuur, zoals bij biofeedbacktraining en bij elektrostimulatie.
De behandeling van bekken- en lage rugklachten is er met name op gericht om u zo mobiel mogelijk te houden met zo min mogelijk pijn. Ik onderzoek uw rug en kijk naar aanpassingen in het dagelijks leven, eventueel met bekkenband. Na de bevalling gaan we uw spiercorset weer optimaliseren, aangepast aan uw belastbaarheid en pijnklachten.

Indien gewenst behandel ik u aan huis.

Bezoek onze facebook pagina Blogger website

RECENT BEVALLEN

Ben je recent bevallen: doe dan Bekken(Bodem)Check. De Check bestaat uit een gratis online Bekken (Bodem) Check screeningslijst en een Bekken (Bodem) Check consult bij een geregistreerd bekkenfysiotherapeut en is bedoeld voor vrouwen in de periode tussen 6 weken en 9 maanden na de bevalling.

Met behulp van de online Screeningslijst kan je uitzoeken of je klachten hebt in de bekken(bodem) regio waar je nu wat aan kan doen. Daarnaast kan je uitzoeken of je meer kans loopt op klachten op latere leeftijd en hoe je de kans hierop nu kan verkleinen. Op basis van de antwoorden krijg je een advies op maat. Deze vragenlijst is beschikbaar via www. bekkenfysiotherapie.nl en www. bekkenbodemcheck.nl

PREVENTIEF OEFENEN

Nederland vergrijst. Bijna 50 % van alle vrouwen krijgt meer of minder last van een verzakking of incontinentie. Er worden steeds meer verzakkingsoperaties gedaan. Steeds meer vrouwen gaan naar de bekkenfysiotherapeut met verzakkingsklachten en/of incontinentie klachten.

Maar voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het goed om aandacht te geven aan preventie. Ook als u niet recent bevallen bent is het goed te oefenen ter voorkoming van klachten in de toekomst.

U heeft meer kans op het ontstaan van een verzakking of incontinentie (op latere leeftijd) als u kinderen heeft gebaard, zwaar tilwerk doet, veel hoest of overgewicht heeft. Maar u kunt die kans verkleinen door het doen van bekkenbodemspieroefeningen. Het is ook belangrijk dat u weet dat u uw sport (fitness, hardlopen enz) op een manier doet die goed is voor uw bekkenbodem. Het zou jammer zijn als u moet stoppen met sporten omdat u een verzakking krijgt of urine verliest, want in beweging blijven is erg gezond. En wat dacht u van tilwerk in uw huishouden. Doe het op een goede manier met respect voor bekkenbodem en bekken.

U heeft geen verwijzing nodig. De behandeling wordt vergoed in uw aanvullende verzekering.