Bezoek onze facebook pagina
Volg ons op Twitter

Wie is Esther Zandbergen

In 1987 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor fysiotherapie te Breda. Sindsdien werk ik als (kinder)fysiotherapeut. Ervaring heb ik opgedaan in revalidatie-centra, particuliere praktijken en diverse instellingen in binnen– en buitenland. In mei 2004 heb ik mijn praktijk in Bavel geopend, welke gevestigd is in het Gezondheidcentrum Tolakker.
Naast de post-HBO-opleiding tot kinderfysiotherapeut, heb ik de opleiding tot NDT-therapeut (Neuro Development Treatment) voor kinderen gedaan.Verder heb ik cursussen gevolgd op de volgende gebieden: schrijfproblemen, CO-OP(Cognitive Orientation to daily Occupational Performance), DCD ( Developmental Coordination Disorder), waarnemingstraining (Affolter, Sensorische Informatie verwerking), sensomotorische integratie, plagiocephalometrie, IMP (Infant Motor Performance), TIMP (Test of Infant Motor Performance), babymassage en pre-logopedie.

Ik geef trainingen en workshops, aan onder andere ouders, studenten en leerkrachten over de motorische ontwikkeling van kinderen, en specifieke problematiek die zij kunnen ondervinden in hun ontwikkeling. In mijn praktijk begeleid ik regelmatig studenten van de opleiding kinderfysiotherapie tijdens hun stage. 

Het ondersteunen van kinderen in hun ontwikkeling en het leren gebruik maken van hun mogelijkheden is een uitdaging voor mij.

Het kunnen bieden van optimale kinderfysiotherapeutische zorg en begeleiding is voor mij belangrijk. Hiervoor volg ik regelmatig scholingen en maak deel uit van een overleg groep van kinderfysiotherapeuten in de regio Breda.